Gangnam Style: Fenomena Baru Dunia


Aku dengar satu lagu di radio Hot FM, bunyi macam lagu K-Pop saja. Aku google dan jumpa fenomena baru ni, Gangnam Style. Aku pun tak faham apa maksud sebenar Gangnam Style tu tapi ketika entri ini ditulis, sebanyak 105,546,849 pengunjung yang tengok video ini di Youtube.




Penyanyi pun bukanlah sekacak Enrique Iglesias tetapi view di Youtube sangat menggemparkan dan heboh diperkatakan. Cara tarian seperti kuda menjadi trademark dan banyak kuda ditampilkan di dalam video klip ini.






Ini video versi official untuk Gangnam Style


{ 7 comments.. read them below or add one }

♥♥szumika sakni♥♥ ♥♥szumika sakni♥♥ September 07, 2012
gangnam tu nma tmpt d korea tp xfhm npa jd popular style ni...serius xfhm huhu
Masz Sidek Masz Sidek September 07, 2012
fenomena yyg hangat di perkatakan...
Syamil Ramli Syamil Ramli September 07, 2012
sebab kelako kot cara dia joget tu
Syamil Ramli Syamil Ramli September 07, 2012
mmg hangat pon..tgk view kat youtube tu
lynn kamarul lynn kamarul September 10, 2012
hehe macam2 hal kan. ramai nya addict ngan gangnam style ni tp tu la mcm mana utk anak2 kt tak ley nak dedahkan sgt takut terikut2 nnt
Syamil Ramli Syamil Ramli September 10, 2012
kadang bahaya juga bende ni
Farah Zahid Farah Zahid September 12, 2012
tak perlu diikut sgt.. just for fun ok lah.. kalo sampai jadi trend, jadi budaya, itu sudah melampau..